Julen i Kenya

Julen bliver fejret over hele Afrika af små og store kristne fællesskaber. Der er cirka 350 millioner kristne i Afrika. I Kenya er mere end 82% kristne, hvilket blandt andet skyldes Englands koloni af landet.

I Danmark pynter vi op med julepynt i hele huset, men dette er faktisk en meget nationalistisk tradition, da det nærmest ikke ses i ligeså aggressiv stil nogle steder i resten af verden. I Kenya bruger man også julepynt, blot på en anden måde. Butikkers fronter bliver dekoreret, og det samme gælder mango træer, kirker og hjem. I Nairobi(hovedstaden i Kenya) kan du endda finde uægte sne pyntet op foran butikkerne.

I Europa gør man meget ud af det kommercielle ved juletiden, og næsten alle giver gaver til hinanden. I Kenya er det de færreste der har råd til dette – , men dem der har giver råd ofte gaver.

Det er meget normalt at man køber et jakkesæt til sig selv, til nå man går i kirke. For i modsætning til for eksempel Danmark, så tager går man altså i kirke.

Julemåltidet i Kenya bliver nydt sammen med resten af ens familie, og julen er en feriedag for alle. Det helt normale måltid juleaften er gedekød. Her kan julemåltidet sagtens blive nydt ved siden af et lille plastik juletræ med selvlysende dimsedutter på, noget som igen er en tradition fra koloni tiden.

 

Så skal du holde jul i Kenya, så er det nærmeste ligesom i Danmark. Dog uden den bidende kulde, og måske heller ikke den samme slags julepynt. Så hvis du vil til Kenya i december, så kommer du altså alligevel til at mærke noget af den danske julestemning – og bare rolig den kenyanske befolkning er et rart folkefærd.

Hvis du gerne vil sige glædelig jul i Kenya, så siges det således: ”Kuwa na Krismasi njema”.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website