Kenya – Testmarkedet for iPhone 6

Kenya er et land, der er inde i en rivende udvikling. Det går i øjeblikket stærkt i landet og økonomien vokser for hvert år. Også teknologisk er Kenya rigtig godt med i forhold til tidligere. Mange af de afrikanske lande inklusiv Kenya, sprang perioden med fastnet og de gamle mobiltelefoner over, og er i stedet gået direkte til smartphones. Det betyder at befolkningen har et rigtig godt kendskab til smartphones og stort set alle ejer en.

Kenyas befolkning er meget afhængige er deres smartphone og de har stor tillid til teknologien. Dette har gjort Kenya til et oplagt testmarked for Apple. Kenya er derfor et af de lande, hvor man først kan købe de nye Apple produkter, f.eks. iPhone 6. Det er lidt paradoksalt når man tænker på, hvor Kenya var for 15 år siden, men om ikke andet, så er det altså realitet. Kenya er et reelt testmarked, som Apple bruger aktivt i dag. Det er en smart måde for Apple, at få testet produkter og funktioner inden man går videre med det. Kenya nyder også godt af det, da de får mulighed for at følge udviklingen konstant.

Forgangsland for mobilbetalinger med iPhone 6

Et af de områder, hvor den teknologiske udvikling og tillid i Kenya kommer bedst til udtryk, er mobilbetalinger. Kenyanerne kan nærmest ikke leve uden deres smartphone, fordi den er blevet ligeså værdifuld som deres pung. Stort set alle forretninger i Kenya kan modtage mobilbetalinger, og stort set alle kenyanere bruger deres smartphone til at betale med. Dette er bl.a. noget som man endnu ikke ser i Danmark, men i Kenya er det allerede helt normalt og uundværligt. På dette område er Kenya altså meget længere fremme end de fleste andre af verdens lande.

Apple præsenterede i forbindelse med lanceringen af iPhone 6 også det nye Apple Pay. Meningen med Apple Pay er, at man i fremtiden kan betale nemt og hurtigt med sin iPhone. Man skal blot bruge fingeraftryksscanneren til, at identificere sig selv med og så har man betalt. Det er i princippet en funktion, der er klar til at blive brugt, men det tager tid at få den implementeret ordentligt i hos alle forhandlere i alle lande. I Danmark har vi endnu ikke set skyggen af Apple Pay, men det kommer forhåbentlig ude i fremtiden.

I Kenya er situationen dog helt anderledes. Allerede omkring oktober/november sidste år blev kenyanerne præsenteret for Apple Pay. Det var en integreret del af iOS8 opdateringen i landet i modsætningen til i mange andre lande, hvor vi slet ikke har fået det endnu. I Kenya kan man betale med Apple Pay, hos alle de forretninger, der er tilmeldt systemet. Dette er altså endnu et godt eksempel på, at Apple bruger Kenya som et testmarked for deres nye funktioner.

Få en god deal på en dansk iPhone 6 her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website