Kenyanerne har fået øjnene op for ergonomiske kontorstole

I Kenya har de fået øjnene op for, at en god kontorstol er med til at støtte ens krop. Der er en række forskellige parametre, du skal være opmærksom på, når du vælger kontorstol.

Når du tænker på Kenya, tænker du sikkert på et safariland, hvor folk lever traditionelle liv med at dyrke jorden og passe på deres dyr. Det er ikke lige frem et arbejde, hvor de har brug for en ergonomisk kontorstol at sidde på. I Nairobi og flere andre af de store byer i Kenya er hverdagen dog en helt anden. Der er mange der, der sidder på kontor hver dag – præcis lige som vi gør her i Danmark. Og de er ved at få øjnene op for, at det kan betale sig for dem at investere i en god, ergonomisk kontorstol.

Nairobi kontorer

Nairobi skyline

En god kontorstol støtter nemlig kroppen, så den ikke får gener eller skader af at sidde ned hele dagen. Selvom det koster noget mere at købe en god stol, er det altså noget, som flere og flere, der arbejder på kontor, har fået øjnene op for. Find priser på ergonomiske kontorstole her.

Sådan finder du den rigtige kontorstol

ergonomisk kontorstolNår du skal finde den rigtige kontorstol, er det vigtigt, at du finder en, der støtter din ryg hele vejen op. Det gør, at du ikke får smerter i nakke, skuldre eller lænden. For at være sikker på, at ryggen støtter hele vejen op, skal den være formet som et S. Det vil sige, at den går ind og giver støtte til din lænd og derefter buer udad og giver støtte til dine skuldre. Ryggen bør gå helt op, så du kan hvile hovedet på den. Du kan også overveje en kontorstol med en nakkestøtte, som du kan læne hovedet mod.

Udover ryggen på stolen er sædet på den også vigtig. Hvis du ofte rejser dig og sætter dig igen, for eksempel fordi du skal have fat på papirer eller mapper, bør du vælge et smallere sæde, der er nemt for dig at rejse dig fra. Hvis du sidder ned hele arbejdsdagen og kun rejser dig for at gå til frokost eller på toilettet, bør du vælge et bredere sæde. Sædet bør dog stadig stoppe et par centimeter bag dine knæ, så der ikke bliver lukket for blodtilførslen. Læs mere om, hvordan du kan vælge det rigtige sæde her.

Prøv din stol i fjorten dage

Hvis du kun har prøvet din stol i et par minutter nede i butikken, er det slet ikke nok til at vurdere, om det er den rigtige stol for dig. Hvis du har købt kontorstolen via nettet, har du jo slet ikke haft mulighed for at prøve den af. Lige meget om du køber din kontorstol på nettet eller i en virkelig butik, er det vigtigt, at du vælger en stol, hvor du har mulighed for at prøve den af i 14 dage. Det gør, at du kan finde ud af, om det er den rigtige stol for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website