Nairobi – en storby som alle andre

Kommer du til Nairobi, møder der dig en storby som alle andre steder i verden. Her er nøjagtig de samme tilbud, som du finder i alle andre storbyer – og så er der lige det, der gør forskellen: Dyrelivet og vejret!

Traditionelt har der altid været tætte bånd mellem Danmark og Kenya. Det skyldes naturligvis vores verdenskendte forfatterinde Karen Blixen, der for lidt over 100 år siden ejede og drev en kaffeplantage lidt uden for Nairobi sammen med sin mand Bror von Blixen-Finecke.

Men var den gode Blixen kommet tilbage til Nairobi her 100 år senere, ville der møde hende en anden og helt forandret by – og hun ville måbende kunne se, hvordan store dele af hendes gamle kaffeplantage var omdannet til golfbane og country club – dog respektfuld navngivet Karen Country Club.

Vejret er bedreproteinpulver

Men bortset fra at vejret er meget bedre, så ligner Nairobi en storby, som vi kender den fra de hjemlige breddegrader. Her er nøjagtig de samme tilbud, de samme store kæder og mærkevarebutikker på byens hovedstrøg, ja, selv fitness centre og proteinpulver har fundet vej til Nairobi.

Så Nairobi er langt fra så eksotisk, som det var, da Karen Blixen havde sin jævnlige gang i byens gader for 100 år siden. Byggestilen og byplanlægningen er også blevet mere vestlig og sine steder føler man sig næsten hensat til en sidegade i London, New York eller hvor som helst ellers i verden.

Et omdrejningspunkt for Østafrika

Nairobi er den mest moderne og hurtigst voksende storby i hele Østafrika og derfor også et naturligt omdrejningspunkt for områdets økonomi og af samme grund også hele områdets vækstmotor. Det er dog fortsat landbrugsvarer, der er den største handelsvare og beskæftiger flest mennesker i Kenya. Derfor findes der masser af producenter og eksportører af både kaffe, te, blomster, frugt og grøntsager, der har hovedsæde i Nairobi.

Men de mere traditionelle servicefag, som vi kender det her fra Europa, er i kraftig vækst og bedrager i dag med mere til Kenya’s bruttonationalprodukt, end landbruget gør. Især tele- og kommunikationsbranchen er i kraftig vækst og mobiltelefonen er efterhånden hver mands eje i store dele af landet.

proteinpulver Også turismen er stor i Nairobi. Den nærtliggende nationalpark med det klassiske afrikanske dyreliv tiltrækker besøgende fra hele verden, ligesom mange safariekspeditioner tager deres udgangspunkt i Nairobi.

Så selv om Nairobi er en storby med tilbud som alle andre, er der alligevel en god grund til at tage hele vejen herned alligevel:Vejret og dyrelivet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website