Nairobi – et teknologisk knudepunkt

Kommer du til Nairobi, bør du aflægge iHub et besøg. Det er et teknologisk knudepunkt, der for alvor har sat gang i den teknologiske revolution i hele Østafrika.

iHub står for Innovation Hub – og sådanne hubs findes der flere steder i verden. Men ingen er så aktive og giver følelsen af teknologisk Klondyke som iHub i Nairobi i Kenya. I den store hal sidder unge fra hele Østafrika bøjede over deres laptops for at skabe den teknologiske revolution, som mange håber vil bringe ny rigdom og nyt håb til Afrika, der på mange andre måder end hudfarven altid har været anset for at være klodens sorte kontinent.

Her summer af energi og håb for fremtiden

I iHub er du ikke i tvivl om, hvor stort et løft Afrika kan give resten af verden, hvis den teknologiske revolution slår igennem. På et kontinent hvor under 20 % af befolkningen har adgang til internettet er et iPad Cover er et særsyn. Men ikke her i den store hal i Nairobi. Her spotter du hurtigt både et cover til iPhone 5 og selv et Samsung Galaxy S6 cover. Ikke noget med gammel og forældet teknologi her.

iHub er en blanding af iværksætter-hus og uddannelse. Dagen lang kører der forelæsninger i et stort auditorium, hvor folk flokkes om at høre guldkornene fra underviserne. Bagefter går diskussionerne ivrigt og man fornemmer begejstringen og fremtidsdrømmene i de mange unge entreprenører.

I et andet stort lokale sidder de så og arbejder. Skulder ved skulder, computer ved computer. Taster, tænker og taler om det, de nu skaber på deres bærbare. Nogen programmerer, andre bygger indhold til hjemmesider, e-learning-projekter og andre af de digitale muligheder, der venter på at åbne sig op for afrikanerne.

Der er ingen tvivl i ens sind: Her sidder Afrikas fremtid og bliver skabt lige for øjnene af dig!

Genvej til fremtiden

Imens snegler den teknologiske udvikling sig videre i resten af Afrika. Kun langsomt spreder internettet sit ellers vidtforgrenede spindevæv over savanner, regnskove og storbyer.

Det kan ellers ske meget nemmere og hurtigere, end vi oplevede det her i Europa. For de færreste steder i Afrika har man et gammelt kabelnet af telefonlinjer, som man forsøger at holde i live ved at konvertere det til internettrafik.

Næ, man kan sætte nye mobilbaserede netværk op med det samme og slipper derved for at skulle grave nye kabler ned med ufattelige omkostninger til følge. Man kan kort sagt skyde genvej til fremtiden fra mast til mast ud over Afrikas vidder.

Men på trods af det, synes de afrikanske regeringer at være optaget af andre og noget mere gammeldags gøremål som f.eks. at udkæmpeborgerkrige eller sikre de mest basale fornødenheder til deres landes befolkninger.

Men imens opruster de i Nairobi og venter på at resten af Afrika bliver klar til den digitale revolution.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website