Rejsevejledning for Rejser til Kenya ifølge udenrigsministeriet

På baggrund af de igangværende kenyanske militære operationer i Somalia, er der generelt en forhøjet risiko for terrorisme i Kenya. Denne risiko vurderes at være meget høj i hovedstaden Nairobi og i kystbyen Mombasa samt i det nordøstlige Kenya.

Der er set uroligheder i Mombasa centrum samt området nord for Mombasa, hvilket tilsiger at man udviser stor agtpågivenhed og også her undgå større forsamlinger og følge udviklingen nøje.

Der er endvidere risiko for politisk uro og demonstrationer i hele Kenya.

Truslen retter sig særligt mod centrale offentlige bygninger, indkøbscentre, restauranter, hoteller, barer og natklubber, hvor større menneskemængder samles.

Den 21. september 2013 fandt et terrorangreb sted i West Gate shopping center i Nairobi med adskillige dræbte og sårede. Oprydningsarbejdet i området omkring West Gate er fortsat i gang, hvorfor det for indeværende frarådes at bevæge sig i området.

Der er set uroligheder i Mombasa centrum samt området nord for Mombasa, hvilket tilsiger at man udviser stor agtpågivenhed og også her undgå større forsamlinger og følge udviklingen nøje.

Der er endvidere risiko for politisk uro og demonstrationer i hele landet.

Ud over den generelle terrortrussel i landet er der, som følge af militante ekstremistiske gruppers skærpede fokus på Danmark, en risiko for, at terrorangreb og bortførelser kan blive rettet mod danskere i landet. Dette gælder specielt i tilfælde, hvor personer umiddelbart kan identificeres som danske.

Generelt bør danskere udvise forsigtighed ved rejser i Kenya, bl.a. på grund af en relativt høj kriminalitet. Det anbefales til enhver tid at holde sig orienteret om sikkerhedssituationen lokalt.

Alle rejser frarådes til følgende områder: Alle grænseområder mod Somalia samt kysten nord for Lamu op til grænsen mod Somalia.

Ikke-nødvendige rejser frarådes til den øvrige del af North Eastern Province.

Alle rejser frarådes til grænseområderne op til Somalia, inklusive kyststrækningen nord for Lamu op til grænsen mod Somalia.

Alle rejser til den del af North Eastern Province, som grænser op til Somalia frarådes på grund af risiko for angreb, herunder bortførelser af udlændinge, fra militante ekstremistiske grupper fra Somalia.

Den 11. september 2011 blev en britisk statsborger dræbt og en blev bortført ved kysten nord for Lamu i grænseområdet til Somalia. Den 1. oktober 2011 blev en fransk statsborger bortført fra et turistområde nær Lamu 150 km fra grænsen til Somalia.

Ikke-nødvendige rejser til den øvrige del af North Eastern Province (Mandera, Wajir og Garissa) frarådes.

I følgende områder bør man udvise størst mulig forsigtighed: Coast Province (den sydlige del af Tana River distriktet), den nordlige og centrale del af Eastern Province (Moyale, Isiolo, Marsabit) samt den nordlige del af Rift Valley Province (Turkana, Samburu og den nordlige del af Laikipia). Samburu, Buffalo Springs og Shaba reservaterne, nord for byen Isiolo, er beliggende inden for dette område. Rejsende som ønsker at besøge disse reservater bør anvende velansete rejsearrangører, udvise ekstra forsigtighed og kun rejse i dagtimerne.

Især i Nairobi og Mombasa har fattigdommen medført en forringelse af sikkerheden. Tyverier og røverier kan finde sted overalt og på ethvert tidspunkt af døgnet. Kriminaliteten kan i visse tilfælde være præget af brutalitet. Det frarådes at besøge storbyernes slumområder uden følgeskab af lokalkendte.

Man skal generelt passe på lommetyve. Tasker, ure, smykker, kontanter og rejsepas er hyppigt genstand for tyverier. Værdigenstande og rejsedokumenter bør derfor opbevares i en sikkerhedsboks, men man bør altid have kopi af pas og andre vigtige dokumenter på sig. Vær på vagt overfor “falske politibetjente”, “gadebørn” hovedsageligt i Nairobi samt “beach boys” i Mombasa og ved kysten.

Væbnede overfald på biler er en risikofaktor i Kenya, primært i Nairobi og Mombasa. Forsøg ikke at undslippe eventuelle røvere eller at gøre modstand mod dem. Forhold dig roligt, indled ikke en samtale med røverne, men besvar kun stillede spørgsmål.

Tag ikke imod mad og drikkevarer fra fremmede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website